Wij, vrouwen: Lespakket


Dit lespakket is ontwikkeld rond de Canvasreeks Wij, vrouwen.

Een halve eeuw geleden mochten getrouwde vrouwen in dit land niet zelf een rekening openen bij de bank. Pas in 1976 kregen getrouwde vrouwen het recht om zelf hun geldzaken te regelen. Vandaag hebben mannen en vrouwen officieel dezelfde rechten. Maar in de praktijk blijven er grote verschillen. Vrouwen krijgen nog altijd minder betaald voor dezelfde job, ook als ze die job evenveel uren per week doen als mannen. Vrouwen worden nog altijd veel vaker aangevallen door mannen dan omgekeerd. Vrouwen doen nog altijd veel meer werk in het gezin dan mannen. 

Dus hoe zit dat eigenlijk met vrouwen en mannen in ons land? Wat is er de voorbije jaren allemaal veranderd? Wat hebben vrouwen allemaal moeten doen om ook echt als de gelijken van mannen behandeld te worden? Dat vroegen we aan negentien vrouwen. De oudste was 85, de jongste 27. Ze vertelden ons hoe ze opgevoed werden, wat ze op school te horen kregen, hoe ze op het werk gediscrimineerd werden en hoe ze vochten en vechten voor gelijke rechten.

Het zijn vaak heel straffe verhalen. Soms ook ontroerende verhalen.  Wij, vrouwen: een reeks van Canvas over het gevecht dat vrouwen hebben moeten leveren, en wat nog niet voorbij is. 

Het lespakket werd gemaakt door Uitgeverij Van In.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
VRT
Organisatie

Ontdek ook