Vrouwen in vredesopbouw: Lespakket


Het pakket bestaat uit drie lesuren vertrekkende vanuit het conflict in Congo. Met het oog op inclusiviteit en om een evenwicht te bewaren tussen zware en luchtige topics zijn de ontwerpprincipes als volgt: er wordt informatie en verschillende vormen van educatieve spellen aangeboden zodat de leerkracht zelf kan kiezen en aanpassen aan zijn/haar groep leerlingen; en er worden ook heel wat tools en methoden voorzien om het leerproces zo vlot mogelijk te laten verlopen zonder daarbij de gemoedstand van de leerlingen uit het oog te verliezen.

Er wordt ingezoomd op de betekenis van vrede en conflict aan de hand van dialoog, quizzen over de geschiedenis en conflicten in Congo en een rollenspel dat focust op het belang van vrouwen in vredesopbouw.

De leerlingen gaan samen de uitdaging aan hun eigen definities voor vrede en conflict te ontdekken en in groep hun handen in elkaar te slaan. Ze worden aangespoord een open en respectvolle houding aan te nemen rond deze tijdloze topics. Leerkrachten zijn de vredestichters die jongeren leren in vrede samen te leven en hun vooroordelen helpen te overwinnen in deze multiculturele samenleving.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Moeders voor Vrede
Organisatie

Ontdek ook