Jeugdschrijvers : De wondere leeswereld van Willy Schuyesmans

Dit is een zeer uitgebreid lessenpakket over de jeugdboeken van Willy Schuyesmans. Het hele pakket is bedoeld om te verwerken via de computer en maakt gebruik van de website van de schrijver, meer bepaald het onderdeel jeugdliteratuur.

Alle werkbladen kunnen na het downloaden best in één map geplaatst worden én eventueel onderling gelinkt worden. Dat maakt het werken voor de leerlingen gemakkelijker.

Het zijn documenten die via de computer ingevuld moeten worden. Er is op de werkbladen dus geen plaats voorzien om te schrijven. De opdrachten zijn enkel voorzien van een balk.

Het lespakket wordt begeleid door een leerkrachtendocument waar je eindtermen en doelstellingen kan terugvinden, alsmede een kort lesplan.

Opbouw: de leerlingen starten met werkblad 1 en ga zo door tot werkblad 6. De documenten met de naam boek behoren bij werkblad 4. De documenten met de naam creablad behoren bij werkblad 6.

Website Willy Schuyesmans

Domien Paumen
Leerkracht, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
bulo
NederlandsICT
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 22-03-2010
Onderwijsbehoefte
Leerstoornissen
Categorie
Computeractiviteit (taak, oefening)
Trefwoorden
boekde wondere leeswereld van Willy SchuyesmansjeugdboekjeugdboekenweekjeugdliteratuurjeugdschrijverleesboekliteratuurWilly Schuyesmansleerzorgtalen

Ontdek ook