Oefeningen op soorten leren : Quiz en overzicht

De quiz werd gebruikt in de eerste bachelor Sociaal Werk, in het vak psychologie. Na het hoorcollege over de soorten eetstoornissen kregen de studenten in een werkcollege van 110 minuten deze quiz voorgeschoteld.

In het begin van het werkcollege worden nog even heel kort alle soorten leren (uit het hoorcollege) toegelicht, aan de hand van de voorbeelden of experimenten die gezien werden. De docent kan aan studenten ook toelichting of voorbeelden vragen bij de termen. Op die manier wordt de interactie bevorderd. De toelichting duurt tussen de 15 en 30 minuten (afhankelijk van hoeveel interactie en voorbeelden er worden toegelicht).

De studenten worden daarna in groepjes van vier ingedeeld om samen te werken. De docent gaat intussen langs om toelichting te geven of te vragen waarom men denkt dat een bepaald antwoord 'juist' is (denkprocessen achterhalen en bijsturen waar nodig).

De eerste ronde duurt 20 minuten, de volgende drie rondes duren elk 15 minuten. Na elke ronde worden de antwoorden overlopen. Studenten worden uitgenodigd om aan te geven bij welke vragen zij problemen ondervinden.

Het schema en de eerste slides van de presentatie (zonder antwoorden op de quiz) kunnen studenten helpen om het overzicht te bewaren.

Els Verheyen
Leerkracht, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 26-11-2010
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding Klasactiviteit (taak, oefening in de klas) (Interactieve) Presentatie
Trefwoorden
conditionerenconditioneringleerprocesleerprocessenlerenPavlovquizSkinnersociaal lerenSociaal werk