Poverty Is Not a Game : Handleiding

Foto Toegevoegd door Jan De Craemer op 27.10.2010
Downloadbaar lesmateriaal

De Koning Boudewijnstichting en IBBT hebben een interessante toepassing klaar die luistert naar de naam PING (Poverty is Not a Game). Het 3D serious game PING, dat werd ontwikkeld door GriN, toont aan dat games een geschikt hulpmiddel kunnen zijn om complexere maatschappelijke thema’s als armoede aan te kaarten. Op die manier willen de Koning Boudewijnstichting en IBBT zowel bijdragen aan het maatschappelijk debat over het gebruik van computergames op school als een concrete toepassing aanreiken aan het onderwijs om het thema armoede bespreekbaar te maken. PING wil jongeren kennis laten maken met een moeilijk thema als armoede. De ministeries van Onderwijs (Smet) en Media (Lieten) cofinancierden het project.

Het document is de handleiding voor leerkrachten. Daarin maak je kennis met digitale games als educatief hulpmiddel. In twaalf stappen kan je meedenken over contextuele, technische en pedagogische voorwaarden voor het gebruik van digitale games in een educatieve of schoolomgeving. Daarenboven bevat de handleiding ideeën voor extra activiteiten en achtergrondinformatie over het thema armoede.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)Media en Communicatie + Sociale vaardighedenPolitieke en Sociale Wet. - MaatschappijleerEngelsFransPAV - MAVO - GASV - ASPV
Volwassenenonderwijs
Categorie
Lesvoorbereiding - Lesplan
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Computeractiviteit (taak, oefening)
Trefwoorden
3D-gamearmoedecomputerspelgaminghandleidinginteractiefkansarmoedePINGpoverty Is Not a Gameserious gamingspeltalen