Eurekas 2010 : Geneesmiddelen maken kinderspel?

Logo Toegevoegd door Eurekas-team op 03.11.2010
Downloadbaar lesmateriaal

Dit boekje biedt leerlingen de nodige informatie om aan de slag te gaan met een opdracht voor Eurekas, de wedstrijd rond wetenschap en technologie. Je kan de informatie echter ook los van Eurekas in de les gebruiken! Je vult ze in beide gevallen aan met het pakket voor de leerkracht dat je vindt op https://www.klascement.net/docs/25276.

Via www.eurekas.be kan je deze boekjes en het pakket voor de leerkracht ook gratis per post aanvragen.

Inhoud van deze opdracht:

Janssen Pharmaceutica maakt deel uit van Johnson & Johnson, het grootste bedrijf ter wereld op het vlak van gezondheidszorg. We doen onderzoek en ontwikkelen ondermeer producten voor aandoeningen zoals geestesziekten, aandoeningen van het zenuwstelsel en van maag en darmen, schimmelinfecties, allergieën en kanker.

Onderzoekers die een geneesmiddel ontwikkelen zijn nog niet klaar wanneer ze een actieve stof hebben gevonden die precies doet wat ze ervan verwachten. Om er een echt geneesmiddel van te maken, moeten ze ook nog een goeie manier vinden om die stof te kunnen toedienen aan de patiënten. We vragen jullie hulp om zo'n toedieningsvorm te verzinnen voor een geneesmiddel voor baby's en kinderen.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 3e graad
BSO 3e, 4e graad
KSO 3e graad
TSO 3e, 4e graad
Techniek (Technologische Opv.)BiologieChemieFysicaPAV - MAVO - GASV - ASPVWiskundeFarmaceutische wetenschappenNatuurwetenschappen
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding
Lesvoorbereiding - Lesplan
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
'2010eurekaseurekas 2010experimentgeneesmiddelgeneesmiddelengeneesmiddelen makengezondheidgezondheidseducatielespakketmedicijnonderzoekscompetentieontwerpenpracticumpraktijkprojectprojectweekstudie- en beroepskeuzetechniektechnopolisuniversiteitvakoverschrijdendzelfstandig