De prijs van digitaal leermateriaal

Deze achtentwintigste publicatie van Kennisnet (Kennisnet is hét expertisecentrum als het gaat om ICT in het onderwijs in Nederland) een co-productie met het Innovatieplatform-VO van de VO-raad (VO = Voortgezet Onderwijs), gaat over de vraag wat digitaal leermateriaal een school oplevert en wat het een school kost. Daarmee zet Kennisnet in de onderzoeksreeks een eerste stap in het domein van financieel rendement.

Daarbij komen vooral de scholen zelf aan het woord. De bevindingen laten zien dat scholen nog maar weinig gewend zijn om het gebruikt van ICT in een meer financieel of bedrijfseconomisch perspectief te beschouwen.

Op dit ogenblik is men nog niet zover dat er nu al een handzaam model kan gepresenteerd worden om de kosten en baten van digitaal leermateriaal systematisch en betrouwbaar in kaart te brengen. Wel zet deze publicatie een belangrijke stap in deze richting door de verschillende bouwstenen te inventariseren. Het is een tussenstand die uitnodigt en inspireert tot reflectie en een vervolg.

Bart De Freyne
School/onderwijs

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 19-06-2012
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding Organisat. & adm. document
Trefwoorden
digitaal leermateriaalfinancieel rendementICT-eindtermeninventariserenprijs