Opstellen van lange documenten : Workflow

et dit document wil ik scholieren en studenten een werkwijze en tips aanreiken, opgesteld o.b.v. mijn ervaringen met stagiairs, om vertrouwd te geraken met mogelijkheden van internet en Office en tevens tips geven om “digitale ongelukken” te vermijden bij het opstellen van eindwerken, GIP-taken en  dergelijke. Bij deze manier van werken is een crash van je PC niet langer een bruikbaar excuus!
Ik vertrek vanuit de workflow die ik toepas bij het opstellen van documenten waar ik lang aan werk. Dit is geen gebruiksaanwijzing van Word, maar een manier van werken met snufjes en ezelsbrugjes die ik gebruik. De manier waarop ze gebruikt worden kan je terugvinden door in help (open het programma en tik F1) de naam in te tikken die ik hieronder in cursief zet. Op deze manier is dit document geldig voor alle versies van het programma, in NL en ENG.
Verder kan je ze ook toepassen op Open Office: dat is een gratis alternatief op MS Office. De functies lopen voor een groot stuk gelijk en als je de naam van een functie in MS Office in de Help intikt wordt meteen ook de uitleg gegeven hoe je hetzelfde kan bereiken in Open Office.

Met dit document wil de auteur een werkwijze en tips aanreiken om vertrouwd te geraken met de mogelijkheden van het internet en Office-pakketten.

Verder vind je er ook tips om “digitale ongelukken” te vermijden bij het opstellen van eindwerken, GIP-taken en dergelijke.

 

Sara Borremans
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 28-02-2011
Categorie
Computeractiviteit (taak, oefening)
Trefwoorden
documenteindwerkgeïntegreerde proefGIPlay-outofficeopen officeopstellenthesisWordworkflow