In the pocket : Lessuggesties over verantwoord geld beheren en consumeren


Bron

Op deze website kan je gratis de publicatie In the pocket downloaden of bestellen (uit 2011). Het is een pedagogisch dossier opgesteld voor leerkrachten die les geven aan 14- tot 18-jarigen. De publicatie heeft tot doel jongeren te helpen om de kennis, het inzicht en de vaardigheden te verwerven om verantwoord met geld om te gaan en om als consumenten de juiste beslissingen te nemen.

Het dossier is het resultaat van een samenwerking van de Koning Boudewijnstichting met het Vlaams Centrum Schuldbemiddeling, het Waalse Observatoire du Crédit et de l'Endettement en het Steunpunt voor de Diensten Schuldbemiddeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De informatie en de suggesties in verband met mogelijke lesvormen of instrumenten in het dossier moeten leerkrachten wapenen om diverse lessen over thema's als geld, consumptie en krediet voor te bereiden. Het dossier is geen kant-en-klaar-pakket, maar vraagt van de leerkracht een inspanning om zich in te leven, afhankelijk van het type les dat hij zal geven en het publiek dat hij wil bereiken. Het kan in allerlei lessen worden gebruikt, ook in taallessen aangezien het in het Nederlands en in het Frans beschikbaar is.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerPAV - MAVO - GASV - ASPV
secundair volwassenenonderwijs
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 15-02-2019
Nummer: 28603
Categorie
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
armoedebeheerconsumentconsumerenfinanciële educatiegeld beherenIn the pocketomgaan metopvoeden tot burgerzinschuldbemiddelingschulden