Inspiratie(gids) voor ondernemende klasprojecten

Het kenniscentrum Competento geeft nu al voor de tweede maal een gratis inspiratiegids voor ondernemende klasprojecten uit. Opnieuw hebben tientallen aanbieders hun initiatieven voor ondernemerschaponderwijs in dit jaarboek laten opnemen.
Leerkrachten, leerlingen en studenten kunnen er onmiddellijk mee aan de slag!

In het licht van de huidige economische realiteit wint de discussie over het gebrek aan ondernemerschap in Vlaanderen, en in het bijzonder bij de jongeren, aan belang. Zij zijn immers de werkende generatie van morgen. Een samenleving heeft in het belang van haar eigen voortbestaan ondernemende mensen nodig, meer dus dan alleen ondernemers in de maatschappelijk-economische betekenis van het woord. En dit bewustmakingsproces begint al van jongs af aan, in de opvoeding in het algemeen...en in opleiding en vorming in het bijzonder. Competentieontwikkelend onderwijs zorgt ervoor dat de talenten van jongeren worden (h)erkend, en dat zij ook de kansen krijgen om deze talenten maximaal uit te bouwen.

Meer en meer scholen in heel Vlaanderen en Brussel maken dan ook gebruik van de aangeboden initiatieven, zoals uit de evaluatie ervan duidelijk blijkt. Overigens niet alleen het secundair onderwijs, maar ook het basis- en hoger onderwijs komen in de gids ruimschoots aan bod.

Competento
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
Niet vakgebonden
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 11-12-2012
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding Lesvoorbereiding - Lesplan
Trefwoorden
beroepsonderwijseconomieeindtermenhandelinspiratiegidsleren ondernemenondernemenondernemend onderwijsondernemende klasprojectenondernemerondernemingszinontwikkelingsdoelsociale vaardighedenstudie- en beroepskeuzezelfstandig