De week van Karla: Alfa NT2 mondelinge modules


De week van Karla is een volledige cursus Nederlands voor analfabete anderstalige volwassenen (binnen de basiseducatie). De cursus is bedoeld voor het volledige Alfa R1-spoor.

Het materiaal omvat een infobundel, een vrij uitgebreid lesverloop, een fotoboek, werkbladen, onthoudbladen, kopieerbladen, fotoreeksen, een CD met geluidsfragmenten (dialogen, liedjes en riedels), een foto met een prikbord (Jpeg, 40cm x 60cm, 300 dpi) die je bij Kruidvat, Hema, Colruyt, ... eventueel kan laten vergroten en daarna op een stuk karton kleven zodat je het ook daadwerkelijk als prikbord kan gebruiken. Verder zijn er nog een aantal 'variapuntjes' die bij de cursus horen.

De cursus is gemaakt om te gebruiken met lumocolorstiften. Werken met lumocolorstiften heeft als voordeel dat je al het materiaal slechts 1 keer (per cursist weliswaar) moet afdrukken. Het materiaal blijft in de school aanwezig en kan keer op keer opnieuw gebruikt worden. Op die manier win je na verloop van tijd het bedrag zeker uit. Enkel de onthoudbladen worden bij ons meegegeven, maar dat zijn slechts een paar bladen (maximum 5 rectoverso) per module. Dit alles natuurlijk enkel als je het materiaal met lumocolorstiften gebruikt.
Op zich kan de cursus ook zonder lumocolorstiften gebruikt worden, maar dan komt hij wel vrij duur uit.

Hier vind je de mondelinge module NT2 Alfa R1:

  • basisniveau 1 (M BE 056)
  • basisniveau 2 (M BE 057)
  • basisniveau 3 (M BE 058)
  • basisniveau 4 (M BE 059)

Klik op de getipte bijdragen (bovenaan de rechterkolom) voor o.a. de schriftelijke modules, de cd, de website.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook