Sport en taal : Woordenschat en vaardigheden

Eerst worden zegswijzen en sportterminologie uit het Engels aangeboden in een context. Het verschil tussen feit en mening, objectief en subjectief wordt aangekaart a.d.h.v. een krantenartikel van Sporza.

Er wordt verwezen naar een site waar de voor -en nadelen van een Powerpoint-presentatie worden opgesomd. De kunst van het succesvol presenteren wordt er eveneens in een notendop uitgelegd.

De leerlingen maken zelf in groep een presentatie over een niet-alledaagse sport waarbij ze rekening houden met de aanwijzingen en tips.

Het filmpje waarnaar verwezen wordt in de instap vond je vroeger op Youtube terug maar nu niet meer, vrees ik. (het bewuste fragment heet "tennis". Je kunt het wel op een "best of cd" van Toon Hermans terugvinden). Ik heb het filmpje zelf wel in wmv-formaat op mijn pc staan en wil het gerust doorsturen via de site "we transfer".

Jurgen Collier
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e graad
bso 2e graad
kso 2e graad
tso 2e graad
Nederlands
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 11-04-2012
Categorie
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
feitgeïntegreerde taaltaakjournalistiekmeningneutraliteitobjectiefopiniestukpowerpointpresentatiepresenterenschrijvensportsprekensubjectieftaalverslagwoordenschattalen

Ontdek ook