Erkennen von Berufen : Spreken

Met dit digibordmateriaal leren studenten gericht spreken (A2-B1-ERK). Dit lestraject werd ontwikkeld in het kader van iTILT. De Duitse omschrijving luidt:

Hier finden Sie Ideen und Anregungen zu Sprechaktivitäten im Unterricht. Das Ziel der Aufgaben besteht darin, die Schüler auf authentische Gespräche in verschiedenen Situationen vorzubreiten und die verschiedenen Formen der Höflichkeit zu wiederholen. Die Aufgaben liefern zuerst eine Übersicht von verschiedenen Berufen, in denen man die deutsche Sprache braucht. Dann gibt es eine Übung zu Ausdrücken und Wortschatz, die in drei ausgewählten Berufen gebräuchlich sind. In den abschliessenden Aufgaben sollen die Schüler die gelernten Redemittel in einem kreativen Kontext anwenden.

De verschillende stappen voor een optimaal gebruik vind je in het begin uitgelegd en in de tabbladen. Het is een notebookbestand maar het is ook als pdf te bekijken.

Margret Oberhofer
Leerkracht, ICT-coördinator, …

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
bso 2e, 3e graad
Duits
secundair volwassenenonderwijs
Duits
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 30-04-2013
Categorie
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
AufgabedigibordErkennen von BerufenGesprächehoffelijkheidHöflichkeitiTILTIWBoefeningoplossingenrestaurantrollenspelSmartsmartboardsprechenspreekvaardigheidsprekenübungwoordenschatWortschatzdigitaal bordSMART™ oplossingentalen