Plafondmeisje : Verwerking boek

logo
Bron

Dit document is een verwerkingsbundel van Plafondmeisje van Fran Bambust. Het omschrijft concreet hoe je tien dagen lang met dit boek in de klas kan werken. De bundel bevat o.a. schrijfopdrachten en knutselopdrachten zoals meubels maken die je aan het plafond plakt, een collage, met foto's aan de slag, ...

Plafondmeisje gaat over een meisje dat uit haar bed valt... op het plafond. Het humoristische verhaal gaat in de eerste plaats over hoe het voelt om anders te zijn. Met diversiteit als centraal thema zijn linken naar lessen over moeilijke onderwerpen als gender en geaardheid snel gelegd. Andere lessen gaan onder andere over taal, beeldvorming in de media en regels en wetten (op school en daarbuiten).

Bijgevoegd zijn twee versies van de lesbundel. Het pdf-bestand is een fraai vormgegeven versie. De schrijfster van het boek zorgde zelf voor de lay-out waarin ze onder andere de afbeeldingen uit het boek verwerkte. Het docx-bestand is een basisversie van de lesbundel zonder de afbeeldingen uit het boek, die dan weer naar hartelust te bewerken valt voor iedereen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Steffie De Baerdemaeker
Leerkracht, Pedagogisch begeleider, …

Ontdek ook