Taalvaardigheid evalueren binnen Ouders in (inter)Actie/ Kaap : Oudervolgsysteem

Het Oudervolgsysteem bestaat uit twee delen: Assessmenttaken en Ouderportfolio NT2. Dit materiaal is in de eerste plaats bedoeld voor Ouders in (inter)Actie en Kaap-groepen. Het kan echter ingezet worden voor alle cursisten die NT2 volgen in de context van school en ouders. De doelen van de opleidingsprofielen NT2 worden geconcretiseerd naar situaties waarin communicatie tussen school en ouders plaatsvindt.

De Assessmenttaken en/of Ouderportfolio NT2 maken permanente evaluatie mogelijk. De materialen kunnen ingezet worden doorheen het hele schooljaar. Op die manier wordt de evolutie van cursisten in kaart gebracht.

Vermits Ouders in (inter)Actie / Kaap een aanbod is op niveau Richtgraad 1, focust Oudervolgsysteem zich ook op dit niveau. Er wordt dus in de eerste plaats geëvalueerd of cursisten de doelstellingen van Richtgraad 1 kunnen. Daarnaast besteedt het materiaal ook aandacht aan cursisten met een hoger taalvaardigheidsniveau. Met het materiaal kan de lesgever differentiëren naar verschillende niveaus toe en een goede inschatting maken welke cursisten zich boven Richtgraad 1 bevinden.

Meer informatie vindt u op de website van het Centrum voor Taal en Onderwijshttp://www.cteno.be/?idMenu=143&id_materiaal=592

Carolien Frijns
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
basiseducatie
NT2
secundair volwassenenonderwijs
NT2
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 06-01-2014
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding Lesvoorbereiding - Lesplan Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
anderstalige volwassenenanderstaligheidassessmenttaakbehoeftegerichtbinnenfunctioneel NT2Kaap-groepNederlands als vreemde taal NT2NT2-begeleidingNT2-didactiekNT2-onderwijsouderportfolioouderportfolio NT2oudersOuders in (inter)ActieoudervolgsysteemprojectwerkRol: opvoedertaalvaardigheid evaluerenvolgsysteemtalen

Ontdek ook