Scherm uit!

Het vormingsprogramma Scherm uit! gaat over gamen, zappen, surfen, chatten, … bij kinderen. Het is een heel concreet en interactief programma voor kleine groepen ouders (aangemaakt door de Gezinsbond en Child Focus) en is in de eerste plaats ontwikkeld voor kwetsbare doelgroepen.

Scherm uit! Bestaat uit een werkmap en twee presentaties. Hiermee kan je zelf aan de slag om deze vorming te begeleiden. Je kan de vorming ook geven aan andere groepen ouders.

De meeste ouders groeiden op met een televisie in huis. Met een computer of laptop kunnen we nu ook overweg, al zijn de kinderen, ja zelfs kleuters, er vaak behendiger mee dan hun ouders. Hoe ga je om met digitale media in huis? Mag je kind ook de gsm of smartphone van mama of papa gebruiken? En de games van oudere broer of zus? Heb je daarover afspraken in je gezin?

Tijdens deze bijeenkomst wisselen ouders ervaringen uit over omgaan met digitale media in het gezin. Dit gebeurt op laagdrempelige manier: met foto’s van games, een schermtijdplan, getuigenissen van ouders,…   De deelnemers kunnen vragen en bezorgdheden delen, en krijgen op die manier ook tips van elkaar.

 

Jan De Craemer
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 15-01-2014
Nummer: 46247
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding (Interactieve) Presentatie
Trefwoorden
chattengamenICT-eindtermenkwetsbare doelgroepscherm uit!surfenveilig computergebruikzappenveilig online