Biotechniek : Educatief pakket

Dit educatief pakket is ontwikkeld om kinderen op een toffe manier te laten kennismaken met biotechniek en met onderzoek zoals het in een laboratorium kan gebeuren. Het educatief pakket heeft als doel het imago van technische richtingen op te schroeven, de handigheid van leerlingen te bevorderen en de interesse voor biotechniek te stimuleren.

Het pakket bevat drie hoofdstukken die handelen over biotechniek. De eerste twee hoofdstukken nemen respectievelijk twee en één lesuur in beslag en kunnen individueel of in kleine groepjes uitgevoerd worden. Het derde hoofdstuk wordt best klassikaal behandeld, gedurende twee contactmomenten van 25 minuten.

Elk hoofdstuk bestaat uit één (of meerdere) doe-kaarten voor de leerlingen en een leerkrachtenfiche met didactische tips, achtergrondinformatie en een lijst met de behandelde eindtermen. De leerkrachtenfiches verstrekken je alle nodige informatie, zodat je als leerkracht zo optimaal mogelijk kan inspelen op de noden van jouw klas.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • zuren en basen in de keuken,
  • kleurstoffen in snoep,
  • bacteriën kweken
Nele Van der Elst
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
Wetenschappen en techniek
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 11-03-2016
Nummer: 47209
Categorie
Lesvoorbereiding - Lesplan Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
bacteriebasebiologiebiotechniekE-nummereducatief pakketexperimenthorizonverruimingkleurstoflaboratoriumnatuuronderwijsloopbaanbegeleidingsensibiliserensnoeptechniekzelfconceptverhelderingzure vloeistofzurenzuur