Plantastisch SO : Educatief pakket over de wondere wereld van de planten

Logo Toegevoegd door STEM-centrum op 18.02.2014
Downloadbaar lesmateriaal

Dit educatief pakket biedt via vijf thema’s (bewegen, eten, verleiden, overleven en geven) een heleboel informatie over de wondere wereld van de planten. Samen met je leerlingen, kun je met dit pakket op een actieve manier aan de slag met vijf 'wetenschappe-leuke' experimenten, die je met eenvoudige materialen in de klas kunt uitvoeren.

Het pakket bevat per thema een doe-kaart voor de leerlingen en een lerarenfiche ter ondersteuning van de les. Op de doe-kaart staat telkens een leestekst die de leerlingen inleidt over het thema. Moeilijke woorden worden uitgelegd in een woordenlijst en 'plantastische' weetjes fleuren de doe-kaart op. De doe-kaarten kunnen meteen uitgeprint worden voor gebruik in de klas.

Op de lerarenfiche staan didactische tips om de les in goede banen te leiden. Daarnaast bevat elk thema extra achtergrondinformatie voor de leerkracht, met telkens een wetenschappelijk fenomeen dat verder uitgediept wordt. Achteraan het educatief pakket staat een overzicht van de eindtermen die het lespakket mee kan helpen realiseren.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
BiologieLand- en tuinbouwNatuurwetenschappen
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
bestuivingbiomassabladgroenbladgroenkorrelbloemboomchlorofyleducatief pakketexperimentfaunafauna en florafotosynthesegroene energiekokosnootnastienatuurplantPlantastischplantenstuifmeeltropismeturgorzaden