Breng techniek over : Educatief pakket

Het educatief pakket Breng Techniek Over is opgebouwd rond vier mechanische overbrengingsmechanismen: de tandwieloverbrenging, de riemoverbrenging, de kettingoverbrenging en de worm- en worm-wieloverbrenging.

Als leerkracht techniek vind je hier heel wat materiaal om samen met je leerlingen op een actieve manier aan techniek te doen. De overbrengingsmechanismen worden behandeld in vier aparte hoofdstukken. Er is telkens een gedeelte voorzien voor de leerling (Doe het zelf!) en een gedeelte voor de leerkracht.

Het gedeelte Doe het zelf! bevat een of meerdere experimenten die de leerlingen met eenvoudige materialen zelf kunnen uitvoeren. De leerlingen leren planmatig en probleemoplossend werken, zoals van een technieker/technoloog vereist wordt. Ze maken ook kennis met het wetenschappelijk proces, waarbij waarneming en ondervinding centraal staan. De experimenten zijn een goed aanknopingspunt voor een leuke bijbehorende les, een reeks didactische tips en allerlei weetjes.

De leerkrachtenfiche voorziet in de nodige didactische tips en achtergrondinformatie zodat je als leerkracht meteen aan de slag kunt. Het materiaal kan perfect aangepast worden aan je eigen manier van lesgeven, aan de klasgroep, aan het niveau en/of de interesse van de leerlingen enzovoort. Achteraan vind je een verwijzing naar de eindtermen die moeten bereikt worden.

De experimenten lenen zich uitstekend voor werkvormen als groepswerk en begeleid zelfstandig leren. Beide werkvormen bieden heel wat voordelen: leerlingen leren zelf de dingen ontdekken, ze zijn gemotiveerder en ze nemen actief deel aan het leerproces.

STEM-centrum
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
Techniek (technologische opv.)
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 18-02-2015
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding Lesvoorbereiding - Lesplan Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
begeleid zelfstandig lereneducatief pakketexperimentkettingkettingoverbrengingoverbrengingenriemoverbrengingSTEM-centrumtandwieltechniekwormwiel