Zelfbeeld (academisch zelfconcept) en faalangst : Lesvoorbereidingen

Toegevoegd door Debby De Ruyter op 17.05.2014
Downloadbaar lesmateriaal

In de eerste les wordt door middel van een stellingenspel, inductieve werkvormen en een portfolio-opdracht gewerkt aan het zelfbeeld (met name het academische zelfconcept) van en faalangst bij de leerlingen van een 5de jaar secundair onderwijs.

In de tweede les ligt de focus op faalangst. Leerlingen krijgen inhoudelijke kennis mee over faalangst en leren van elkaar hoe ze onder meer op school kunnen omgaan met faalangst. Ook wordt een fragment getoond van het programma Ook getest op mensen. Leerlingen krijgen in deze les ook een huistaak m.b.t. faalangst die ze mogen maken op een internetforum.

In de derde les komen de beide thema's (academisch zelfconcept en faalangst) samen. Na een aantal relaxatieoefeningen en de bespreking van de huistaak (internetforum), vindt er een valse onverwachte toets plaats (faalangst opwekken) en volgt er een luchtige afsluiter (bol wol).


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 2e, 3e graad
TSO 3e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenPolitieke en Sociale Wet. - MaatschappijleerPsychologie en Pedagogie
Categorie
Lesvoorbereiding - Lesplan
Trefwoorden
academisch zelfconceptbol wolcausale attributiesfaalangstfilmfragmentforumgedragswetenschappeninformatiebronnen zelfkennisonverwachte toetsOok getest op mensenportfoliorelaxatieoefeningenschoolse situaties faalangstsmartboardsoorten zelfbeeldwoordenwolkzelfbeeld