Staat het in de genen geschreven?

Deze presentatie werd opgesteld op basis van de cursustekst 'natuurwetenschappen' van het VVKSO onder leiding van Marie-Josée Janssens. De presentatie kan worden gezien als een volledige lesvoorbereiding omtrent het onderwerp 'DNA'.

De presentatie is zodanig opgesteld dat er meteen les kan gegeven worden. Er is getracht om zoveel mogelijk visueel te werken.

Vele figuren zijn afkomstig van het internet. Ze zijn niet afzonderlijk gerefereerd. De presentatie is een lesvoorbereiding en mag niet gecommercialiseerd worden. Het is enkel de bedoeling om deze presentatie te gebruiken in de klaspraktijk.

De bijbehorende animaties komen van de website van "The Walter and Eliza Hall Institute of Medical Research" (WEHI). De animatie kunnen vrij worden gedownload op de volgende website: http://www.wehi.edu.au/education/.

De figuren van de basenparen met bijbehorende waterstofbruggen werden getekend met behulp van ChemDraw.

Merk op dat er op de derde slide in deze presentatie een foutje staat in de waterstofbruggen van de basenparen. Deze figuur staat echter letterlijk in de cursus natuurwetenschappen en werd bijgevolg overgenomen om de leerlingen een leidraad te geven. Het foutje wordt echter wel aangehaald tijdens de les. 

Tom Mortier
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
kso 3e graad
tso 3e graad
Biologie
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 29-02-2008
Categorie
(Interactieve) Presentatie
Trefwoorden
chromosoom DNAgenen