Sm@rtbib inspiratiebundel


Sm@rtbib is ...

... een spel, ontwikkeld door het Streekgericht Bibliotheekbeleid Brussel i.s.m. vzw Mediaraven, om jongeren in schoolverband (en vrije tijd) de diverse tools van de Brusselse openbare bibliotheken te tonen. De cultureel-educatieve componenten komen op een ludieke mediawijze manier aan bod.

… een ontdekkingstocht in de bibliotheek en op weg naar school. Met dit spel willen de Brusselse bibliotheken een brug maken naar het onderwijs en de jongeren prikkelen om met de verworven kennis en vaardigheden uit het spel verder aan de slag te gaan op school. Naast het spel zelf, wordt zowel een voor- als natraject voorzien.

Vanuit een centraal ganzenbord leiden we de jongeren naar digitale toepassingen, websites, kwalitatieve gecontroleerde informatie, etc. Hierbij worden kennis, vaardigheden en attitudes ontwikkeld in een omgevingsgerichte activiteit die hen helpt groeien tot actieve, kritische en participatieve burgers.

De doelgroep is 12-14 jarigen. Het spel kan tevens ingezet worden in een laatste graad van het basisonderwijs. Door de grote diversiteit van de 62 vragen inzake inhoud, creativiteit, tijdsduur en digitale middelen creëren we een grote flexibiliteit, waardoor het spel kan worden aangepast aan de behoeften van de klas.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Hilde lingier
Leerkracht, Administratief personeel

Ontdek ook