Booster : Lesmateriaal

Doel van de lessenreeks is dat leerlingen stilstaan bij hun gedrag in het verkeer en de gevolgen van een verkeersongeval.

Aan de hand van verschillende thema’s uit de film Booster en vertrekkend vanuit de ernstige gevolgen van een verkeersongeval wil dit materiaal jongeren enerzijds sensibiliseren tot veilig gedrag in het verkeer en anderzijds oproepen tot solidariteit met verkeersslachtoffers.

Inhoud

Het lesmateriaal bestaat uit de dvd van de film Booster en vier uitdagende en interactieve lessen. Bij iedere les zijn kant-en-klare werkbladeren voorzien voor de leerlingen. Deze vind je als bijlage.

  • Les 1 gaat over het belang van vriendschap na een verkeersongeval. Vriendschap kan een belangrijke steun bieden voor jongeren wanneer ze langdurig afwezig zijn.
  • Les 2 gaat over de kracht van een groep. Hoe kan een groep een positieve invloed hebben op ons gedrag in het verkeer? 
  • Les 3 wil de leerlingen laten nadenken over hun gedrag in het verkeer. De jongeren maken een campagne en zetten hierdoor ook anderen aan tot een veilig(er) gedrag in het verkeer. 
  • Les 4 laat de leerlingen kennis maken met de enorme impact van een verkeersongeval. Ze leren de zichtbare en onzichtbare gevolgen van een verkeersongeval kennen en komen via videofragmenten in contact met enkele na- en naastbestaanden. 

Meer info over doelgroep en situering.

vzw Rondpunt
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e graad
bso 2e graad
kso 2e graad
tso 2e graad
Niet vakgebonden
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 16-09-2014
Categorie
Lesvoorbereiding - Lesplan
Trefwoorden
Boosterfilmgedraggevolgenimpactjeugdfilmlesmateriaalnabestaandenpeer pressuresensibiliseringsociale re-integratieverkeerverkeersongevalverkeersslachtoffervriendschap