WOI in België : Groepswerk over dagelijks leven in Limburg en omstreken

logo

Met dit groepswerk maken de leerlingen kennis met het dagelijkse leven van de gewone mens tijdens de Eerste Wereldoorlog. De werkbundels zijn zo opgesteld dat ze volledig zelfstandig ingevuld kunnen worden. Er wordt bronnenmateriaal aangereikt dat aansluit bij de leefwereld van de leerlingen. 

In de lerarenbundel vind je alles terug wat je nodig hebt om het groepswerk vlot te laten verlopen. Eerst is er een algemene uitleg om je wegwijs te maken in de werkbundels. De leerplandoelstellingen, eindtermen en doelstellingen (gebaseerd op het VVKSO), die bereikt worden door het uitvoeren van deze workshop, worden opgesomd. Daarnaast vind je per lesfase een lesfiche terug, waarop de duur, de didactische principes, de werkvormen, de benodigdheden en wat extra uitleg staan over de betreffende lesfase. Er is ook een beoordelingsschema dat je kan gebruiken tijdens de laatste lesfase. De lerarenbundel bevat ook alle ingevulde werkbundels. 

De bronnen van alle bundels staan gebundeld in de laatste bijlage. Die laatste bijlage bevat heel wat extra informatie over de verschillende thema's: het is het volledige eindwerk dat als basis diende voor het groepswerk.

(De leerlingen van de eerste en tweede graad behandelen deze leerstof niet tijdens de geschiedenislessen. Toch is het belangrijk dat ook zij weten wat er zich afspeelde in België tijdens de periode ’14-’18.)

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Sarah Gelaesen
Leerkracht