Oliver Twist : Educatief filmproject

De actualiteit van Charles Dickens is verre van achterhaald: kinderarbeid, sociale wantoestanden, daklozen, verarming, wezen op de dool, ‘pick pockets’, abortus, verstoting van ongewenste ‘ballast’, onaanvaarde migraties, verdwijningen, kidknappings’, kinderprostitutie, borelingen die, in ’t geniep, door een doorgeefluik aan de liefdadigheid van onbekende, kinderloze ouderparen worden toevertrouwd, hunkerende adoptieouders die verweesde en verwaarloosde kinderen met liefde omringen.

Al deze situaties verwijzen naar economische moeilijkheden bij jonge vrouwen die, ten einde raad, voor extreme oplossingen kiezen omdat ze zichzelf niet in staat achten te zorgen voor hun pas geborene. Meteen is de sociale dimensie van deze pakkende klassieker een feit.

Filmclub Zottegem verzorgt al meer dan dertig jaar het Educatief Project Film op School. Er wordt telkens rond een jaarthema gewerkt. In de Jongeren Filmkrant worden leesteksten en vragen gepubliceerd voor de leerlingen en de leerkrachten.

Dirk Rommens
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
Fotografie - Video - FilmPodiumkunsten - Theater Dans BalletMedia en communicatie - Sociale vaardigheden
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 18-12-2009
Categorie
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
CultuurEducatief filmprojectfilmfilmbesprekingfilmclubfilmclub ZottegemfilmeducatiefilmopleidingKunstkunst en cultuurOliver TwistRoman Polanski