Million Dollar Baby : Educatief filmproject

Million Dollar Baby is géén traditonele boksfilm, géén vrouwelijke Rocky. Maar het boksen is alleszins een cruciaal gegeven gebleven dat, net zoals in Fat City van John Juston, als een metafoor werkt voor het leven waar velen zich als ‘underdog’ vanuit een sociaal ghetto omhoog moeten boksen, ‘making a fist for fighting’ om ‘the struggle for life’ te overleven: ‘the survival of the fittest’.

Dit is bij uitstek een film over leefregels en erecodes, een film die soms ingrijpende, bikkelharde levenssituaties schetst, een verhaal vertelt over de wrede schoonheid van het leven, vol hoop en verdriet van gewone mensen. Wat blijft er voor hen over van die befaamde ‘American Dream’?

Filmclub Zottegem verzorgt al meer dan dertig jaar het Educatief Project Film op School. Er wordt telkens rond een jaarthema gewerkt. In de Jongeren Filmkrant worden leesteksten en vragen gepubliceerd voor de leerlingen en de leerkrachten.

Dirk Rommens
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e graad
kso 3e graad
tso 3e graad
Fotografie - Video - FilmPodiumkunsten - Theater Dans BalletMedia en communicatie - Sociale vaardigheden
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 18-12-2009
Categorie
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
educatief filmprojectfilmfilmbesprekingfilmclubfilmclub Zottegemfilmeducatiefilmopleidingkunst en cultuurMillion Dollar Baby