Inclusieve internetbouwer en -gids : Richtlijnen

In dit document van Internet Inclusief vind je twintig tips voor de inclusieve internetbouwer en nog eens twintig tips voor de inclusieve internetgids.

Bij het bouwen van een website volg je als webbouwer de principes van modern webdesign en werk je conform de internationale W3C-webstandaarden. Je hebt ook aandacht voor de algemene gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van je site.

Het internet is er voor iedereen. Surfen op het internet is niet altijd eenvoudig. Inzicht in de structuur en de opbouw van websites en het verwerven van (ICT-)vaardigheden maken het internet toegankelijker. Bevestigen van (ICT-vaardigheden en aanmoedigen om hieromtrent zelf actie te ondernemen bevorderen initiatiefname en probleemoplossend gedrag.

Als uitgangspunt voor een toegankelijke site baseer je je op de AnySurferrichtlijnen. AnySurfer is een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Websites met het label zijn voor iedereen bruikbaar.
Als je daarnaast ook de richtlijnen respecteert die in dit document aangegeven worden, maak je de gebouwde site eveneens toegankelijker voor personen met een verstandelijke beperking.

Deze bijdrage vind je terug op de CD-ROM bij het boek "ICT zonder beperkingen" en werd met toestemming op KlasCement en leerzorgsite geplaatst.
Het boek is te downloaden als pdf op de website van het departement onderwijs. Daar kan je de publicatie, inclusief de cd-rom ook gratis bestellen.

Jan De Craemer
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 28-10-2009
Onderwijsbehoefte
MotorischVisueelAuditief en spraak
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding
Trefwoorden
AnySurferICT zonder beperkingenICT-vaardighedeninclusieve internetbouwerInternet Inclusiefrichtlijntoegankelijkheidveilig computergebruikverstandelijke beperkingwebmasterwebsitewebstandaardleerzorgveilig online