Internationaal humanitair recht : Lespakket

Ook in gewapende conflicten en oorlogen gelden regels. Deze zijn neergeschreven in het internationaal humanitair recht. Dat recht beschermt de personen die niet of niet langer aan de gevechten deelnemen en legt ook grenzen op aan de manier van oorlog voeren. Helaas is dit thema nog steeds brandend actueel. Daarom ontwikkelde Rode Kruis-Vlaanderen een online module Internationaal humanitair recht: Test je kennis.
Je leert er meer over wat het internationaal humanitair recht inhoudt, wat de basisregels zijn en wanneer het van toepassing is. De volgende onderwerpen komen aan bod: culturele goederen, gevaarlijke krachten, vluchtelingen, gewonde strijders en journalisten.

Rode Kruis-Vlaanderen ontwikkelde een handleiding voor de leerkracht om in de klas met de online module aan de slag te gaan. De handleiding bevat o.a. concrete doelstellingen, een link met eindtermen, suggesties voor werkvorm en achtergrondinformatie.

Rode Kruis-Vlaanderen
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
Burgerschap - MaatschappijleerNederlandsPAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 21-12-2015
Nummer: 58634
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding Lesvoorbereiding - Lesplan Computeractiviteit (taak, oefening)
Trefwoorden
conflictsituatiegedragsregelgratishandleidinghumanitair rechtIHRinternationaal humanitair rechtJeugd Rode KruislespakketRode KruisRode Kruis-Vlaanderenvluchteling