Onder het bewind van Thatcher : Onderzoeksopdrachten en film

Foto Toegevoegd door Whitley Wouters op 20.09.2015
Downloadbaar lesmateriaal

In deze cursus maken we kennis met een aspect van de Britse (politieke) geschiedenis en cultuur.

De inhoud van de cursus is gebaseerd op de film Pride, die werd uitgebracht in 2014. De film speelt zich af laat in de jaren tachtig. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en het toont een groep van lesbische en homo-activisten die geld inzamelen om gezinnen die getroffen zijn door de staking van de Britse mijnwerkers in 1984 te helpen.

De Nationale Unie van Mijnwerkers was terughoudend om de steun van deze groep te accepteren, omdat ze er dan mee geassocieerd zouden worden. De activisten besloten dan maar om hun donaties rechtstreeks te geven aan Onllwyn, een klein mijndorp in Wales, wat resulteert in een alliantie tussen de twee gemeenschappen.


Om deze film enigszins te kunnen plaatsen heb je een beetje achtergrond nodig. Dit is de reden waarom we het 'Thatcherisme' bestuderen, de mijnstaking en natuurlijk de omstandigheden waarin homoseksuele mensen leefden in die tijd in Groot-Brittannië.


Deze cursus bestaat ​​uit onderzoeksteksten (met vragen), groepswerk, individuele onderzoeksopdrachten, het schrijven van opdrachten en het bekijken van de film, waaronder een analyse van de plot en een aantal diepgaande vragen over de film.

Mocht je de tekst over de dood van Thatcher zoeken, die vind je hier.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan