Le Jeu de la Mort : Vragen bij de documentaire


Bron

Een leerlingenbundel met vragen bij het eerste deel van de documentaire Jeu de la Mort, online te bekijken met Nederlandse ondertitels op YouTube.

Deze Franse documentaire werd door de vlaamse TV-zender Canvas uitgezonden in het programma Virus. Het uitgevoerde experiment is gebaseerd op het experiment van Milgram en onderzoekt de invloed van autoriteit op het normen en waarden-systeem van mensen.

Het experiment is in een modern jasje gestoken en gaat niet enkel om de autoriteit van een persoon, maar ook om de autoriteit van de media, met name het medium televisie.

De vragen op de werkbladen horen bij het eerste deel van de documentaire, namelijk het experiment zelf. De leerlingen krijgen concrete (observatie)vragen, meningsvragen en ethische vragen.

Een oplossingssleutel is toegevoegd.

Mieke Janssens
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Media en communicatie - Sociale vaardighedenPsychologie en pedagogieWijsbegeerte en moraalwetenschappenPAV - MAVO - GASV - ASPV
volwassenenonderwijs
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 18-11-2016
Nummer: 69074
Categorie
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
autoriteitdocumentaireexperimentgehoorzaamheidgehoorzaamheidsexperimentjeu de la mortLe Jeu de la MortmachtmachtsmisbruikmediamediawijsheidMilgramMilgram experimentnormtelevisiewaardewaarden en normen

Ontdek ook