Eerste hulp: Oefenbundel


Wil je graag je kennis rond eerste hulp inoefenen, of deze testen bij de deelnemers van een eerstehulpopleiding? Dan is de oefenbundel eerste hulp iets voor jou! De oefenbundel bestaat uit allerlei oefeningen rond bepaalde letsels en aandoeningen. De oefeningen worden gebundeld per thema. De thema’s die aan bod komen zijn thema’s die aan bod komen tijdens diverse eerstehulpopleidingen.

De oefenbundel bestaat uit veertien hoofdstukken. Elk hoofdstuk stemt overeen met een thema. Per thema komen diverse oefeningen aan bod. Het laatste hoofdstuk biedt herhalingsoefeningen aan.

Als leerkracht kan je tijdens een les oefeningen naar keuze aanbieden aan de deelnemers. Kies zelf welke oefening interessant is voor je les. Daarnaast kan je ook gebruik maken van het beeldmateriaal. Je kan de oefeningen projecteren via een beamer, of kan de nodige oefenblaadjes kopiëren en uitdelen.

De oefenbundel bestaat niet als gedrukte publicatie; je kan deze dus niet bestellen via de webshop van Rode Kruis-Vlaanderen. Je kan er vrij oefeningen uit gebruiken voor je leerlingen.

We stellen ook een document met oplossingen van de oefenbundel eerste hulp ter beschikking. In dit document vind je de oplossingen van de oefeningen in de bundel. Let wel op! De oplossingen die vermeld staan, zijn misschien niet de enige juiste of mogelijke. We bieden telkens een mogelijk antwoord aan, maar ook andere oplossingen kunnen juist zijn. Eerste hulp is namelijk niet altijd te herleiden naar juist of fout.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Rode Kruis-Vlaanderen
Organisatie

Ontdek ook