Generatie K Aflevering 10 : Ik geloof dus ik ben?


Bron

In deze opdracht staan de leerlingen stil bij geloof en de verschillende vormen hiervan. Aan de hand van een klasgesprek verwoorden de leerlingen op een respectvolle manier hun mening en filosoferen ze over verschillende vragen rond geloof.

Info over dit lespakket

  • aflevering 10, Ik geloof dus ik ben;
  • leeftijd van zes tot negen jaar;
  • duur twee keer vijftig minuten.

Algemene info

Generatie K is een Ketnet-programma, gepresenteerd door Kristel Verbeke, dat kinderen aan het denken zet over zichzelf, over de maatschappij en over rechtvaardigheid. Aansluitend bij de verschillende afleveringen van Generatie K zorgde Vormen vzw voor kant-en-klare methodieken om met de behandelde thema’s aan de slag te gaan in de klas. De helft van die methodieken zijn gericht op leerlingen van 6 tot 9 jaar, de overige activiteiten spitsen zich toe op 9 tot 12-jarigen. De tijdsduur van deze methodieken varieert van 15 minuten tot een hele dag. Behalve enkele kennismakende methodieken rond kinderrechten zijn er ook thematische methodieken die gekoppeld worden aan de wekelijkse reportage: inleefoefeningen, eigen heldenverhalen, enz. 

De links naar de videofragmenten vind je terug in de lesbrieven en op Het Archief.

Ketnet
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e leerjaar
NederlandsSociale vaardighedenMens en maatschappij
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 25-01-2017
Categorie
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
filosoferengeloofgelovenGeneratie KKetnetkinderrechtenkinderrechtencommissariaatkinderrechteneducatieklasgepsrekKristel Verbekemensenrechtenrecht om iemand te zijnrecht om samen te komen met anderenrecht op een eigen mening en op inspraakrecht op een gelijke behandelingrecht op veiligheid en beschermingreligietalen

Ontdek ook