Documentaire How to fall apart : Educatief pakket

logo

Anderewereldfilms stelt voor: de documentairefilm How To Fall Apart, a true love story en het bijhorend educatief pakket (edukit) 

How To Fall Apart, a true love story is het opmerkelijke verhaal van twee mensen die elkaar vinden door afscheid te nemen.
Het is een erg intieme documentaire, waarin de makers zelf in beeld komen om moeilijke, maar heel actuele thema's zoals burn-out, depressie en zelfdoding aan te kaarten. Een gewichtige thematiek, maar dankzij hun persoonlijke aanpak slagen ze erin om een hoopvolle en positieve boodschap te brengen.

De edukit werd ontwikkeld voor jongeren die in de derde graad van het secundair onderwijs zitten, maar kan ook gebruikt worden in het hoger of volwassenen-onderwijs.
Dit pakket helpt je om moeilijke thema’s zoals depressie en zelfdoding bespreekbaar te maken bij jongeren. Daarbij worden er ook praktische tools aangereikt: hoe pak je dat aan, als je een vriend(in) hebt die in de put zit?

De edukit is ideaal om als voor- of namiddagactiviteit te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een inleefdag of een projectweek. Omdat de edukit flexibel en modulair is opgebouwd, is hij ook geschikt om de gewone lessen in te vullen. Elke lesgever kan het pakket aanpassen naar de noden van zijn/haar leerlingen.

De film en de edukit bestellen kan via www.bevrijdingsfilms.be.

De edukit is ook als pdf gratis te downloaden via de filmwebsite www.howtofall.be/edukit of via KlasCement!

 

Hoe werkt het?
Met een eenmalige aankoop van de dvd kan de school onbeperkt de film en het educatief pakket gebruiken in de lessen. Dat is een eenmalige kost van 28 euro voor de dvd + 4 euro verzendingskosten excl 21% btw.

 

De documentaire duurt 65 minuten, is Nederlands gesproken en ondertiteld.


Homepage filmwebsite: http://www.howtofall.be
Filmtrailer: https://youtu.be/pBx87ZCRLho
Facebook: http://facebook.com/howtofallapart

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Anderewereld films
Organisatie