Allemaal mensen : Campagne van 11.11.11 rond migratie en vluchtelingen

Allemaal mensen is een campagne van 11.11.11 rond migratie en vluchtelingen, een thema dat ongetwijfeld ook in jouw klas ter sprake komt. Download deze lessen voor kleuters en kinderen van de lagere school.
Voor kleuters: Gloob & Teo krijgen bezoek van Elena. Elena heeft geen thuis en komt daarom bij Gloob en Teo wonen. Kleuters onderzoeken wat er nodig is om van je huis een thuis te maken. Ze richten een hoekje in met alles wat een thuis nodig heeft en denken na over wat zij alvast kunnen doen om nieuwkomers in hun klas, sportclub, dorp of stad te helpen om zich thuis te voelen.

Voor eerste graad: Wat maakt van een huis een thuis? En is een thuis altijd verbonden aan een plek? Ziet elke thuis er hetzelfde uit? Zou jij verhuizen voor een betere thuis? In de eerste graad verken je samen met je kinderen de begrippen thuis en verhuizen en leren ze argumenten en tegenargumenten geven.

Voor tweede graad: Kijk binnen in de slaapkamers van kinderen over de hele wereld en ga door creatief te denken op zoek naar de eigenschappen die een huis moet hebben om een thuis te worden.

Voor derde graad: Kinderen uit de derde graad maken kennis met Rania, een meisje dat haar thuis in Syrië achterlaat om een nieuwe thuis te zoeken in Europa.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 4, 5 jaar
Mens en maatschappij
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Mens en maatschappij
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 04-10-2017
Categorie
Lesvoorbereiding - Lesplan
Trefwoorden
11.11.11allemaal mensenmigratiemigrerenverhuizenvluchtelingvluchtenwereldburgerschap