Fort Liefkenshoek : Educatieve pakketten

De gemeente Beveren ontwikkelde in samenwerking met een ploeg vrijwillige leerkrachten een educatief pakket voor het belevingscentrum van het Fort Liefkenhoek. Er werden afzonderlijke pakketten uitgewerkt voor de eerste, tweede en derdee graad van het basisonderwijs. De pakketten omvatten een handleiding voor de leerkracht, werkblaadjes voor de leerlingen en didactisch spelmateriaal.

Doel

Het pakket heeft als doel om zowel de leerkrachten als de leerlingen te begeleiden in hun voorbereiding en hun naverwerking van een bezoek aan het belevingscentrum van het fort. 
Voor de ontwikkeling van de drie pakketten is vertrokken vanuit de eindtermen, waarnaar voor elke les wordt verwezen. De doelstelling en de inhoud van de pakketten zijn dan weer sterk geïnspireerd door de bewogen maatschappelijke rol die het fort in de loop van zijn bestaan heeft gespeeld. De gebruikte methodieken proberen de leerlingen voortdurend aan te zetten tot zelfwerkzaamheid en het nemen van eigen initiatieven.

Praktisch

Het materiaal is beschikbaar als printklare pdf in vierkleurendruk. Voor een aantal didactische spelletjes dient u wel nog wat te knippen en te plakken. Alle materiaal is echter zo opgemaakt dat dit heel makkelijk te realiseren valt. De pdf bestanden kan u van de website van het fort downloaden.

U kan ook een kant en klaar pakket aankopen.  Handleiding + werkblaadjes: € 50; didactisch spelmateriaal: € 75; totaalpakket: € 125 (voor 1ste, 2de en 3de graad). Bestellen kan via de knop "Contact" op de website.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Mens en maatschappij
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 24-01-2018
Nummer: 79308
Categorie
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas) Uitstap - Studie- of schoolreis
Trefwoorden
educatiefeducatieve pakketfortFort LiefkenshoeklesdossierLiefkenshoekoorlogpakketsoldaatuitstap

Ontdek ook