Besnijdenis bij jongens in de abrahamitische godsdiensten


Bron

Het maatschappelijk debat over de mannelijke besnijdenis is op dit moment actueel. Is het verantwoord om de voorhuid van jonge kinderen of baby's weg te nemen omwille van religieuze motieven, of is het integendeel een inbreuk op de lichamelijke integriteit van het kind? Godsdienstvrijheid versus mensenrechten: het beroert altijd de gemoederen.

Deze werkvorm bestaat uit een neutrale beschrijving van de tradities in de drie abrahamitische godsdiensten, met verwijzing naar de respectievelijke heilige teksten.

In de studietekst worden de tradities op verschillende punten vergeleken. De didactische verwerking bestaat dan ook uit het in kaart brengen van de verschillende elementen.

Kurt Hansen
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e graad
kso 3e graad
tso 3e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Burgerschap - MaatschappijleerWijsbegeerte en moraalwetenschappenPAV - MAVO - GASV - ASPVGenees - Verpleeg - Tandheel - Kine - LogopedieLichaamszorg - Personenzorg
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 01-03-2018
Nummer: 80140
Categorie
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
abrahamitische godsdienstbesnijdenischristendomcircumcisiegeloofgezondheidseducatiegodsdienstislamjodendomjongensmensenrechtenschemaschematiserentraditie