Kies Buitengewoon Raak : Lespakket

Het pakket is een instrument voor scholen en CLB’s om (kansarme) ouders en hun kinderen te informeren over en te betrekken bij het studiekeuzeproces. De methodieken zijn ontwikkeld voor kinderen die (pré)schoolverlater zijn en voor hun ouders.

Het draaiboek vormt een leidraad die verschillende mogelijkheden aanreikt om rond studiekeuze te werken. Iedereen kan die op zijn eigen, creatieve manier invullen, aanpassen en gebruiken.

Deel 1, de map ‘Hoe oudergroepen organiseren’, vormt de basis. Hierin staat de nodige (achtergrond) informatie die nodig is bij iedere bijeenkomst.

Deel 2 omvat de uitgeschreven bijeenkomsten, alsook de materialen die daarbij nodig zijn. Je vindt er een uitgeschreven voorbereiding, een fotobenodigdhedenlijst,
het verloop van de bijeenkomst en de afronding. Het pakket omvat zowel materiaal om te werken met de leerlingen als met de ouders. De materialen voor tijdens de ouderbijeenkomsten kunnen ook in de klas worden gebruikt met de leerlingen ter voorbereiding van de ouderbijeenkomst.

Deel 3 bundelt een aantal methodieken om met de leerlingen in gesprek te gaan over interesses, talenten, studierichtingen, beroepen en scholen.

De Schoolbrug
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan