Transitie : Duurzame alternatieven


Bron

Deze lesvoorbereiding bestaat uit een spelmethodiek waarbij leerlingen kennismaken met verschillende duurzame acties die ze zelf kunnen ondernemen en met anderen daarover in debat gaan in een soort stellingenspel.

De les eindigt met een korte reflectie over het verkleinen van je ecologische voetafdruk. Gelukkig betekent dat niet alleen dingen opgeven: een duurzame levensstijl levert ook voordelen op voor jezelf.

De lesvoorbereiding maakt deel uit van Olie drijft boven, een educatief project van BOS+. Andere lesvoorbereidingen in deze reeks zijn Aardolie in het Amazonewoud en (Over)Leven in het Amazonewoud.

BOS+
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerGedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Burgerschap - MaatschappijleerAardrijkskundePAV - MAVO - GASV - ASPVNatuurwetenschappen
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 17-05-2018
Nummer: 82526
Categorie
Lesvoorbereiding - Lesplan Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
actiealternatiefdebatduurzaamduurzaamheidfair tradefossiele brandstofklimaatklimaatveranderinglesideelevensstijlmilieubewustNo Impact Manstellingenspeltransitiewereldburgerschapseducatie

Ontdek ook