YOUCA 2015 : Lespakket


Bron

Dit educatief pakket werd samengesteld door YOUCA en Rikolto in het kader van de Zuiddag 2015 (nu YOUCA Action Day). Op donderdag 22 oktober 2015 engageerden duizenden leerlingen zich door een dagje te gaan werken. Het loon dat ze die dag verdienden ging naar een sterk jongerenproject in Nicaragua: Yes Youth Can.

Dat project stond in het licht van het Wereldvoedselvraagstuk. Daarom zijn alle lessen en activiteiten die je in dit pakket vindt aan dat thema verbonden. Daarnaast vind je ook lessen rond Nicaragua, cacaoboerenorganisatie La Campesina en Cacao.

Wil je met uw school ook meedoen aan de YOUCA Action Day, of wens je wat meer informatie? Neem dan contact op met Hannes.

YOUCA
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Burgerschap - MaatschappijleerAardrijkskundePAV - MAVO - GASV - ASPVVoeding
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 26-11-2018
Nummer: 87275
Categorie
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
2015cacaocacaoboerenorganisatiechocoladegrondstofklimaatveranderinglandbouwlesideelespakketNicaraguavoedselschaarstewereldvoedselvraagstukYes Youth CanYOUCAYOUCA Action Dayzuiddag

Ontdek ook