Curieuzereuzen : Educatief pakket over reuzencultuur


Bron

Dit educatief pakket is bedoeld om kinderen uit de eerste graad lager onderwijs nieuwsgierig te maken naar reuzen en de bijhorende rituelen en gebruiken. Met dit pakket wil LECA jou als leerkracht enkele handvaten aanreiken om in de klas rond reuzencultuur te werken.

Curieuzereuzen bundelt achtergrondinformatie, zes lesvoorbereidingen en richtlijnen voor de uitwerking van een slotmoment. Via toeleiding en verschillende opdrachten kunnen kinderen zelf ontdekken hoe veelzijdig de reuzentraditie is. De zes lessen vormen samen een logisch geheel, maar als leerkracht kun je ook zelf een selectie uit de reeks maken. De inhoud van de lessen kun je bovendien afstemmen op de lokale situatie. Heeft de gemeente een of meerdere
reuzen? De voorgestelde werkwijze laat toe om hen in de lessen in te passen. Op die manier kan de lesinhoud volledig afgestemd worden op de leef- en leeromgeving van de kinderen.

Woont er geen reus in de buurt? Geen nood, LECA bedacht ook een eigen reus met bijhorend reuzenverhaal. Zo is dit pakket in gemeenten zonder reuzen net zo goed bruikbaar.

Rob Bartholomees
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e leerjaar
Muzische vormingMens en maatschappijWetenschappen en techniek
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 13-12-2018
Nummer: 87840
Categorie
Lesvoorbereiding - Lesplan
Trefwoorden
curieuzereuzeneducatief pakketLECAreusreuzencultuur