Klimaatbetoog Nic Balthazar : Nabespreking


Bron

Kijk samen met je leerlingen naar het Klimaatbetoog. Het is een krachtige en sterke voorstelling van Nic Balthazar. Je leerlingen krijgen een stand van zaken: Hoezo klimaatverandering? Wat is er aan de hand? Wat zijn de oorzaken? Gevolgen? Wat moet er gebeuren? Wat kunnen we zelf doen? En wat moet er op grote schaal gebeuren? Wat als we nu niets doen? Nic Balthazar laat verschillende experten aan het woord.

Het Klimaatbetoog: een stand-up tragedy van Nic Balthazar in de traditie van Al Gores An Inconvenient Truth. De televisie- en filmmaker en klimaatactivist slaakt in zijn betoog een alarmkreet over de toestand van het klimaat en de planeet, maar hij geeft ook een boodschap van hoop.

Hij krijgt daarbij in korte videoreportages de steun van experten als Jean-Pascal Van Yperzele, Jos Delbeke, Rudi Vranckx, Jill Peeters en Hans Bruyninckx. Harde feiten en sprekende beelden illustreren de voorstelling. Met zijn Klimaatbetoog wil Nic Balthazar de hoogdringendheid van grootschalige actie duidelijk maken.

11.11.11
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenBurgerschap - MaatschappijleerAardrijkskundeBiologiePAV - MAVO - GASV - ASPVNatuurwetenschappen
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Gepubliceerd: 08-04-2019
Nummer: 91578
Categorie
(Interactieve) Presentatie
Trefwoorden
BalthazarduurzaamklimaatklimaatbetoogklimaatveranderingnabesprekingNicNic Balthazarwereldburgerschapseducatietalen

Ontdek ook