Onregelmatige werkwoorden : Kaartspel

een eekhoorn met een boekje in z'n handen
bijlage

Met dit kaartspel kan je jouw leerlingen de vervoeging van een aantal onregelmatige Franse werkwoorden laten inoefenen in de tegenwoordige tijd (indicatif présent).

Benodigdheden: 

  • het kaartspel
  • een dobbelsteen

De leerlingen werken in groepjes van 2 of 3. Elk groepje krijgt een kaartspel en een dobbelsteen. De spelers leggen de stapel kaarten in het midden. (met de geïllustreerde zijde van de kaarten naar boven gericht)

Het spel speel je als volgt:

De jongste speler kan starten en neemt het bovenste kaartje van de stapel. Op elk kaartje staat een werkwoord. Daarna gooit de speler met de dobbelsteen. Het aantal ogen bepaalt welke persoon van toepassing is. (1 oog: je-vorm, 2 ogen: tu-vorm, 3 ogen: Il/elle-vorm, 4 ogen: nous-vorm, 5 ogen: vous-vorm, 6 ogen: ils/elles-vorm) De speler die aan de beurt is vervoegt het werkwoord dat op het kaartje vermeld staat en noteert de juiste vorm op papier. De andere speler controleert het antwoord aan de hand van de correctiesleutel die aan de ommezijde van elk kaartje vermeld staat. Na elke spelbeurt is een andere speler aan de beurt. Bij een juist antwoord krijgt de speler 1 punt toegewezen. Bij een fout antwoord is de volgende speler aan de beurt.  De speler met het meest aantal goede antwoorden wint het spel.   

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Sofie Ousta
Leerkracht

Ontdek ook

Bekijk alle