Changemakers : Lestips bij de 11.11.11-campagne

mensen met een protestbord
11.11.11

Changemakers vechten dag in dag uit voor betere gezondheidszorg en sociale bescherming, voor klimaatrechtvaardigheid wereldwijd, voor mensenrechten en voor een duurzame, leefbare toekomst. Maar ze krijgen veel tegenkanting, hun vrijheid van meningsuiting staat onder druk. Net daarom voeren wij campagne over deze changemakers. En jij kan ons daarbij helpen, door je leerlingen met hen te laten kennismaken.

Toon in je school en in je klas jouw solidariteit met changemakers. Met het materiaal van 11.11.11 kan je jouw leerlingen enkele sterke en krachtige changemakerverhalen van kinderen en jongeren laten ontdekken. We bieden je enkele lestips aan om rond dit campagnethema in je klas/school aan de slag te gaan. Ze brengen de verhalen en acties van jonge changemakers op heel levendige wijze in jouw klas.

Afhankelijk van de beschikbare tijd kan je kiezen welke lestips je in je klas gebruikt.

Met deze lestips denken jouw leerlingen na over zichzelf en ook over de samenleving. Ze gaan in dialoog met elkaar en wisselen informatie uit, luisteren naar elkaar en stellen vragen aan elkaar.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
11.11.11
Organisatie