EDUbox AI: Educatieve tool van VRT NWS


Elke keer we naar muziek luisteren op Spotify, een serie kijken op Netflix of scrollen door Facebook en Instagram is er een slimme machine die ons gedrag en onze keuzes in de gaten houdt en hieruit bijleert. Heel handig, want zo krijgen we voortdurend persoonlijke suggesties aangereikt. Maar AI gaat natuurlijk nog veel verder, want ook een zelfrijdende auto zit bijvoorbeeld vol met intelligente computers. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leer je in de EDUbox Artificiële intelligentie.  

EDUbox AI
EDUbox AI is een interactief lespakket voor jongeren in het secundair onderwijs, dat hen onderdompelt in de nieuwe wereld van AI. Het begrip AI wordt erin uitgelegd, net zoals de ontstaansgeschiedenis en verschillende vormen van AI. Aan de hand van het spel 'Mensen vs. Zombies' gaan de leerlingen ten slotte zelf slimme machines aansturen. De EDUbox AI kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen VRT NWS, imec, RVO-Society, Mediawijs, Kenniscentrum Data en Maatschappij en Technopolis.

Deze EDUbox gebruikt verschillende leerstijlen om jongeren op actieve en collaboratieve manier nieuwe concepten te laten ontdekken. VRT NWS maakte ook reportages voor de EDUbox AI, met onder meer VRT NWS-journalisten Loutfi Belghmidi en Tom Van de Weghe die zich aan de Stanford universiteit in Californië bekwaamde in AI). An Jacobs van IMEC-SMIT VUB praat er over AI en vooroordelen.

De EDUbox AI bestaat uit 4 delen

  • een introductie
  • theorie met filmpjes
  • een oefening
  • extra inspiratie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
VRT
Organisatie

Ontdek ook