Inpakken en wegwezen : Spelvorm impact reizen op het milieu

logo Inpakken en wegwezen
De Aanstokerij

Inpakken en wegwezen?

Welke impact heb je op mens en natuur wanneer je op reis gaat? Hoe kan je keuze van bestemming, vervoer, vakantieduur, activiteiten ... die impact verkleinen?

Download het spel gratis en ga al spelend de discussie aan!

Doelstelling

Jongeren zich ervan bewust maken welke impact hun reiskeuze heeft op mens en natuur, rekening houdende met hun persoonlijke budgetten.

Spelomschrijving

In het eerste deel van het spel stellen de spelers in vijf groepen hun ideale reis samen. Ze kiezen een bestemming, een vervoersmiddel en hoe lang ze ter plekke willen blijven. Het enige waarmee ze rekening moeten houden – naast hun persoonlijke voorkeuren – is hun budget.

In het tweede deel worden de spelers zich bewust van de ecologische en sociale impact die hun reiskeuzes kunnen hebben. Heeft hun ideale reis een grote impact op mens en natuur of kiezen ze ervoor om duurzaam te reizen?

Ontwikkeld en vormgegeven door De Aanstokerij i.s.m. de Spelmakers, geëngageerde spelfanaten die jaarlijks samen met De Aanstokerij op vrijwillige basis een nieuw spel over een maatschappelijk relevant thema uit de grond stampen. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
De Aanstokerij
Organisatie