Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Dicht de digitale kloof - Projectoproep Telenet Foundation

Beste KlasCement-lid,

Eén van de drie voornaamste doelstellingen van KlasCement is het meehelpen bij het dichten van de digitale kloof. We doen dit via jou! KlasCement bezit in het aanbod veel lesideën voor ICT-gebruik in de klas. Dankzij dat lesmateriaal help je andere leerkrachten aan originele ICT-lessen en worden leerlingen beter vertrouwd met de educatieve en informatieve mogelijkheden van internet en computergebruik.

De Telenet Foundation is een fonds dat al tientallen projecten ondersteunde, ook in het kader van het dichten van de digitale kloof. Deze keer richten ze zich speciaal naar scholen! Doe mee!

De toegang van kinderen uit kansarme gezinnen tot ict verbeteren. Dat is het doel van de projectoproep 'Blijf niet doof voor de digitale kloof'. De nadruk ligt op de rol van de brede school.
De Telenet Foundation trekt voor deze oproep 230 000 euro uit, verdeeld over drie categorieën. De categorie 'Theme' zoekt een project dat de muren van de school overschrijdt en ook na de financiële impuls een meetbare impact in de regio blijft hebben. In de categorie 'Start' kunnen vijf à tien projecten in de prijzen vallen die sociaal zwakkere personen meer en beter toegang geven tot ict. De categorie 'World' bekroont tot drie projecten die in het buitenland worden gerealiseerd.
Dien je project uiterlijk 15 juli in
.

Alle informatie vind je via de site van de Telenet Foundation.

Veel succes!