Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

pICTos is een onmisbare ICT-beleidstool voor jouw school! In een mum van tijd heb je een ICT-beleidsplan.

pICTos: Plannen van ICT op school, ondersteunt schoolteams van het basisonderwijs en eerste graad secundair bij het ontwikkelen van een heus beleidsplan rond ICT op school. Om scholen aan te zetten deze prachtige onlineomgeving effectief te gebruiken, worden de tarieven voor begeleiding van het hele traject momenteel substantieel verlaagd

Meer informatie nodig? Schrijf meteen in voor een infosessie via Didacto.be. Je leert er ook ThinkQuest en icteindtermen.be beter door kennen.

Je wil meteen starten met de volledige tool? Bekijk alle concrete info op ICTbeleidstool.be en mail ons.

Een gebruiker: "pICTos zorgt voor tijdwinst, een goed ICT-beleidskader en ICT-advies voor de hele school." Doorloop het traject met het lerarenkorps in een halve dag. Boek nu!

Ook in deze nieuwsbrief:

  1. Safer internet Day 2012
  2. TWIST IT: Jongeren geven ICT-lessen aan ouderen

 

1. Safer Internet Day 2012 TOP

De Safer Internet Day of de Internationale dag voor een veilig internet gaat haar achtste editie in op 7 februari 2012 in meer dan 60 landen, waarvan 27 lidstaten uit de Europese Unie.

Op deze dag zet de hele wereld het veilig en verantwoord gebruik van (mobiel) internet bij kinderen en jongeren in de kijker. Lees meer

2. TWIST IT: Opleidingen voor jongeren "Hoe ICT-lesgeven aan volwassenen?" TOP

Het project TWIST IT maakt door middel van IT de brug tussen de leefwereld van jongeren en die van ouderen. Deze leefwerelden worden vervlochten ('to twist') tijdens lessenreeksen waarbij de jongeren de ouderen inleiden in IT. Ouderen als leerling, jongeren als leerkracht.

Enkele weken geleden lanceerden we o.a. via deze nieuwsbrief een oproep. Dankzij de vele enthousiaste reacties van jongeren schieten we uit de startblokken. Op maandag 13 februari (Gent) en dinsdag 14 februari (Waregem) voorzien we voor hen een kennis- en opleidingsmoment. In de periode maart t.e.m. mei worden zij dan de lesgevers. We organiseren lessenreeksen te Gent, Kortrijk, Waregem en Torhout.

TWIST IT is mogelijk dankzij de steun van Belgacom Foundation.


Lees meer op onze projectsite digikansen en de TWIST IT-site.
Graag meer info? Contacteer Peter.

 


Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Meer dan 1900 fans!