Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

 • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
 • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

pICTos: Scholen met een plan voor ICT!

Met het invoeren van eindtermen voor ICT is het voor scholen belangrijk om na te denken over hoe ICT een rol kan spelen bij het ondersteunen van het leren en onderwijzen in de klas. Dit proces van overleg en discussie staat centraal in het opstellen van een beleidsplan voor ICT.
pICTos is een elektronische GRATIS tool die scholen hierbij ondersteunt. pICTos leidt scholen doorheen een aantal belangrijke stappen die in elke school aan de orde zijn indien de ICT-werking op de agenda staat. Hierbij sluit pICTos aan bij de bestaande ICT-werking en is de blik gericht op uitwerken van nieuwe activiteiten die steeds gekoppeld zijn aan de eindtermen.

pICTos steunt op zeven centrale pijlers:

 1. De werking van ICT op school vertrekt vanuit een duidelijke onderwijsvisie.
 2. De werking van ICT op school moet rekening houden met de ICT-eindtermen.
 3. Het opstellen van een ICT-beleidsplan is een teamgebeuren.
 4. Een ICT-beleidsplan vertrekt vanuit de huidige situatie.
 5. Het ontwikkelen van een ICT-beleid is een cyclisch proces.
 6. Het opstellen van een beleidsplan gebeurt doelgericht en strategisch.
 7. pICTos is een ondersteunend middel bi] het opstellen van een ICT-beleidsplan.

We stellen pICTos voor aan geïnteresseerde scholen (directies, ICT-Coördinatoren, begeleiders,...) op 01 maart in de Gemeentelijke lagere school, De Notelaar, Bergenstraat 2, 2110 Wijnegem, van 09.30 - 11.30 uur. Inschrijven via Didacto.be

Wanneer je als school beslist om (na het volgen van bovenstaande infosessie bv.) pICTos ook effectief te gebruiken op school, dan kan je dit doen op twee manieren.

 1. Ofwel kies je voor een nascholingstraject met een externe trainer die pICTos bij jou op school introduceert en mee begeleidt.
 2. Ofwel volgt jouw interne ICT-coördinator een train the trainer pICTos waardoor hijzelf, autonoom, op jullie school (of scholen van je scholengemeenschap!), pICTos opstart en begeleidt.

KlasCement organiseert een tweede train the trainer pICTos voor interne ICT-verantwoordelijken op dinsdag 20 maart, 13.00 - 16.00 uur, kantoor KlasCement, Sint-Pietersaalststraat 38, 9000 Gent. Inschrijven via Didacto.be, meer info en contact op ictbeleidstool.be.