Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

schoolonline logo

 

Themadagen lager en kleuteronderwijs

Beste,

Misschien heb je de naam Schoolonline al eens horen vallen bij collega's. Misschien ben je al naar onze website gesurft of wie weet heb je één van onze medewerkers in het verleden op bezoek gehad of telefonisch gecontacteerd.

Met deze nieuwsbrief willen wij jou in de eerste plaats kennis laten maken met het online-softwarepakket schoolonline en de vernieuwde functionaliteiten voor lager en kleuteronderwijs. Schoolonline organiseert een aantal themadagen om deze aan jou voor te stellen.

Wat is Schoolonline?

Schoolonline is een online-softwarepakket, op maat ontwikkeld voor scholen in het lager en kleuteronderwijs. Het is een totaalpakket met verschillende (zelf te kiezen) modules zoals rapportering, leerling- en kleutervolgsysteem, leerlingen- en personeelsadministratie, en (kleuter)agenda. Meer informatie over de verschillende modules vind je op http://www.schoolonline.be/overzicht-bao

Schoolonline voor kleuteronderwijs

In overleg met de koepels en een aantal van onze partnerscholenbouwde Schoolonline het laatste jaar intensief aan een aantal extra functionaliteiten specifiek voor lager en kleuteronderwijs. Zo werd het geïntegreerde kleutervolgsysteem uitgebreid met de mogelijkheid tot klasscreenings. En ook de digitale kleuteragenda werd van een aantal nieuwigheden voorzien. Specifiek voor het kleuteronderwijs werden onder meer volgende functionaliteiten toegevoegd:

  • Definiëren van belangstellingscentra en hoeken
  • Vastleggen van gezamelijke of hoekgebonden activiteiten
  • Integratie van ontwikkelingsplan en leerplan
  • Registratie van behaalde ontwikkelingsdoelen en ontwikkelingsaspecten
  • Een nog beter overzicht door middel van kleurcodes

Themadagen lager en kleuteronderwijs

Interesse om deze nieuwe functionaliteiten in werking te zien? Schoolonline organiseert twee themadagen. Deze themadagen vinden plaats op woensdag 9 mei om 14:00 (Gent), of woensdag 23 mei om 14:00 (Borgerhout). Inschrijven kan via http://www.schoolonline.be.

Met vriendelijke groet,

Het Schoolonline team