Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Creatief werken aan mediawijsheid: Nu ook voor leerkrachten

Wijze Mediaklassen voor leerkrachtenLeer je graag hoe je video’s maakt en bewerkt met de iPad?  Of gebruik je de iPad liever om foto’s te schieten en te verwerken tot een stripverhaal?
Wil jij leren hoe je een YouTubehit maakt met je eigen fototoestel en Windows Live Moviemaker? Of ben je benieuwd hoe je je leerlingen games laat ontwerpen zonder programmeerkennis?

Dan is er goed nieuws voor jou. Tijdens de Wijze Mediaklassenworkshops brengen we deze vaardigheden naar de klas en werken we met leerlingen. Maar in juni sluiten we het schooljaar af met een eenmalige reeks workshops voor leerkrachten.

Leer zelf de vaardigheden en organiseer je eigen wijze mediaklassenworkshop in de klas. We leggen je meteen uit hoe je onze iPads, krachtige laptops of fototoestellen kan huren als je die niet op school hebt.

Videobewerking met Windows Live Movie Maker

Om je al een beetje warm te maken voor de ontspannen en creatieve sfeer tijdens zo'n workshop voor leerkrachten kan je dit verslag bekijken van de dagworkshop "Maak je eigen YouTubehit!" met Windows Live Moviemaker die plaats vond in Flanders DC in Leuven. 

Programma:

14 mei 2012: Maak een eigen stop motion filmpje

Stop Motionfilmpjes zijn de laatste jaren erg populair omdat je met eenvoudige middelen een heel leuk resultaat kan krijgen. Wij gebruiken Windows Live Moviemaker en digitale fototoestellen om een eigen stop-motionfilmpje te maken. Je leert waar je gratis (copyrightvrije) achtergrondmuziek en geluidseffecten kan vinden om je filmpje nog leuker te maken.

11 juni 2012:  Filmen en videobewerken met iMovie op de iPad

Naast een leuk toestel om (educatieve) spelletjes te spelen is de iPad erg geschikt om creatief aan de slag te gaan. Door er mee te filmen en die filmpjes te monteren tot een leuke videoclip bijvoorbeeld. In deze workshop krijg je tips om betere filmopnames te maken. Nadat we die tips in de praktijk brachten verwerken we ons videomateriaal tot een mooi gemonteerde clip.

14 juni 2012:  Fotograferen met de iPad en bewerken tot een Comic Life stripverhaal

Dat een geslaagde foto niet van de camera afhangt maar van het oog van de fotograaf brengen we in deze sessie in de praktijk. Nadat je eerst tips kreeg om geslaagde foto’s te schieten ga je als paparazzi aan de slag met een iPad als fototoestel. Nadien verwerken we je plaatjes tot een geestig fotostripverhaal met Comic Life voor de iPad.

18 juni 2012:  Games maken zonder programmeerkennis met Kodu Games Lab

3D-games maken is sinds de komst van Kodu Game Lab voor iedereen weggelegd. Met dit programma kan je op een visuele manier programmeren waardoor dit plots bereikbaar is voor mensen tussen 9 en 99 jaar. Deze initiatieles geeft je dat duwtje in de juiste richting waardoor je zo je eigen games en spelwerelden ontwerpt.

Inschrijven doe je via bovenstaande links naar het nascholingsinitiatief www.didacto.be.